Treceți la conținutul principal

Spaghete (sau alte forme) de dovlecei cu sos pesto

Ingrediente
-         4 dovlecei taiati julienne
-         4 cesti Pesto
-         2 cesti marinata din rosii uscate la soare
-         2 cesti ciuperci taiate felii
-         busuioc maruntit

Pesto:
-         200 ml ulei de masline
-         2 cesti Frunze busuioc
-         6 catei de usturoi
-         2 cesti seminte de fl. soarelui hidratate

Marinata din rosii uscate la soare. 
-         6 rosii
-         100 ml ulei de masline
-         4 rosii uscate la soare
-         2 catei de usturoi
-         1 lg miere, condimente

-         

Se amesteca dovleceii taiati julienne cu ciupercile felii, sosul pesto si cu marinata de rosii.

Se decoreaza cu marinata si cu busuioc
Pofta buna! :)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Frigarui cu salata de conopida Am pregatit aceasta reteta impreuna cu participantii din Tabara de pictura Hobby Art organizata la Pensiunea Inspire View din Bran. A fost o seara frumoasa si sper ca cei care au gatit cu mine vor incerca sa prepare frigaruile si acasa. Ingrediente Salata: Conopida, Seminte de canepa, Praz sau ceapa verde, Patrunjel, Ulei de masline, Zeama de lamaie, Sare roz de Hymalaia Frigarui: Ardei gras/capia, Ciuperci, Ceapa rosie, Castravete, Ananas, Gulie Marinata pt frigarui: Ulei de masline, Zeama de lamaie, Sos de soia Sos de caju : Caju hidratat cateva ore, zeama de lamaie, apa, sare, usturoi Mod de preparare Se spala conopida, se desface in buchetele mai mari si se proceseaza pentru cateva secunde in robot. Adaugam putina sare, suc de lamaie, un pic de ulei, patrunjel maruntit (dupa gust) si ceapa verde tocata; se omogenizeaza. Se pregateste intr-un bol marinata din ulei, sos de soia si zeama de lamaie. Se adauga legumele cu

Brownie cu nuci

Brownie cu nuci Ingrediente Blatul: 350 gr nuca romaneasca 350 gr migdale 10 - 12 curmale fara samburi 3-4 Lg miere 3-4 lg cu varf de pudra   de cacao 3 lg unt de cocos 1 Lg pudra de vanilie - optional 1 varf de sare Glazura: 4 Lg de miere 4 Lg cacao 4 Lg “cafea” solubila din orz 4 Lg unt de cocos 4 Lg apa • Procesam   migdalele si nucile   pana devin faina. • Adaugam restul ingredientelor si continuam procesarea pana obtinem o pasta lipicioasa. • Punem hartie de copt intr-o forma de tort sau tava si presam compozitia, aducand-o la o grosime de 2 degete. O dam la frigider peste noapte sau la congelator pentru 2 ore • Cand o scoatem de la rece, o taiem in patratele.   • Pentru glazura, amestecam toate ingredientele pana se transforma intr-o crema . O adaugam peste blatul din nuci. Poza o sa apara in curand ... :)

Bombonele de susan

Ingrediente: 150g susan 1 lingurita coriandru 1 lingurita scortisoara 3 linguri miere Susanul si coriandrul se macina fin in rasnita de cafea, se rastoarna intr-un bol. Se adauga scortisoara si mierea si se amesteca bine. Se formeaza bombonele care se tavalesc prin susan si se mananca cu pofta :)