Treceți la conținutul principal
Frigarui cu salata de conopida




Am pregatit aceasta reteta impreuna cu participantii din Tabara de pictura Hobby Art organizata la Pensiunea Inspire View din Bran.
A fost o seara frumoasa si sper ca cei care au gatit cu mine vor incerca sa prepare frigaruile si acasa.



Ingrediente
Salata: Conopida, Seminte de canepa, Praz sau ceapa verde, Patrunjel, Ulei de masline, Zeama de lamaie, Sare roz de Hymalaia
Frigarui: Ardei gras/capia, Ciuperci, Ceapa rosie, Castravete, Ananas, Gulie
Marinata pt frigarui: Ulei de masline, Zeama de lamaie, Sos de soia
Sos de caju: Caju hidratat cateva ore, zeama de lamaie, apa, sare, usturoi
Mod de preparare
Se spala conopida, se desface in buchetele mai mari si se proceseaza pentru cateva secunde in robot. Adaugam putina sare, suc de lamaie, un pic de ulei, patrunjel maruntit (dupa gust) si ceapa verde tocata; se omogenizeaza.
Se pregateste intr-un bol marinata din ulei, sos de soia si zeama de lamaie.
Se adauga legumele curatate si taiate in bucati mai mari.
Se aranjeaza orezul de conopida pe farfurie dupa care se pregatesc frigaruile
Pentru sos:
Se hidrateaza caju pt cel putin 2 ore, apoi se pune in blender cu zeama de lamaie, sarea, usturoiul si putina apa. Gata J

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Atelier de gatit vegan si raw vegan

Aventura mea in domeniul alimentatiei raw vegane  a inceput in 2007 si cred ca asta mi-a schimbat viata. In urma unei operatii am renuntat la carne si 3 ani mai tarziu, pe 1 ianuarie, am inceput aceasta calatorie minunata in lumea hranei vii, a alimentelor neprocesate. Am citit mult despre alimentatia cruda  si am aflat  ca aceasta alegere vine la pachet cu multe alte beneficii, cum ar fi detoxifierea organismului, eliminarea kilogramelor in plus, prevenirea racelilor si a altor sensibilitati, imbunatatirea digestiei si a imunitatii. Dar am fost surprinsa  cand am vazut ca aceste beneficii s-au aratat si la mine, si am slabit aproape 10 kg in mai putin de jumatate de an in care am mancat tot ce am dorit (raw food style of course) , si ca de atunci mi-am mentinut acea greutate, racelile m-au ocolit, m-am simtit mult mai plina de energie, mai tanara si mai frumoasa… Hrana vie mi-a adus in cale oameni minunati de la care am invatat despre nutritie, feminitate, yoga, meditatie, reiki, refle…

Bombonele de susan

Ingrediente: 150g susan 1 lingurita coriandru 1 lingurita scortisoara 3 linguri miere Susanul si coriandrul se macina fin in rasnita de cafea, se rastoarna intr-un bol. Se adauga scortisoara si mierea si se amesteca bine. Se formeaza bombonele care se tavalesc prin susan si se mananca cu pofta :) 


Spaghete (sau alte forme) de dovlecei cu sos pesto

Ingrediente -4 dovlecei taiati julienne -4 cesti Pesto -2 cesti marinata din rosii uscate la soare -2 cesti ciuperci taiate felii -busuioc maruntit
Pesto: -200 ml ulei de masline -2 cesti Frunze busuioc -6 catei de usturoi -2 cesti seminte de fl. soarelui hidratate
Marinata din rosii uscate la soare.  -6 rosii -100 ml ulei de masline -4 rosii uscate la soare -2 catei de usturoi -1 lg miere, condimente
-
Se amesteca dovleceii taiati julienne cu ciupercile felii, sosul pesto si cu marinata de rosii.
Se decoreaza cu marinata si cu busuioc Pofta buna! :)