Treceți la conținutul principal

Brownie cu nuci



Brownie cu nuci

Ingrediente
Blatul:
350 gr nuca romaneasca
350 gr migdale
10 - 12 curmale fara samburi
3-4 Lg miere
3-4 lg cu varf de pudra  de cacao
3 lg unt de cocos
1 Lg pudra de vanilie - optional
1 varf de sare
Glazura:
4 Lg de miere
4 Lg cacao
4 Lg “cafea” solubila din orz
4 Lg unt de cocos
4 Lg apa
• Procesam  migdalele si nucile  pana devin faina.
• Adaugam restul ingredientelor si continuam procesarea pana obtinem
o pasta lipicioasa.
• Punem hartie de copt intr-o forma de tort sau tava si presam
compozitia, aducand-o la o grosime de 2 degete. O dam la frigider
peste noapte sau la congelator pentru 2 ore
• Cand o scoatem de la rece, o taiem in patratele. 
• Pentru glazura, amestecam toate ingredientele pana se transforma intr-o crema . O adaugam peste blatul din nuci.

Poza o sa apara in curand ... :)



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Atelier de gatit vegan si raw vegan

Aventura mea in domeniul alimentatiei raw vegane  a inceput in 2007 si cred ca asta mi-a schimbat viata. In urma unei operatii am renuntat la carne si 3 ani mai tarziu, pe 1 ianuarie, am inceput aceasta calatorie minunata in lumea hranei vii, a alimentelor neprocesate. Am citit mult despre alimentatia cruda  si am aflat  ca aceasta alegere vine la pachet cu multe alte beneficii, cum ar fi detoxifierea organismului, eliminarea kilogramelor in plus, prevenirea racelilor si a altor sensibilitati, imbunatatirea digestiei si a imunitatii. Dar am fost surprinsa  cand am vazut ca aceste beneficii s-au aratat si la mine, si am slabit aproape 10 kg in mai putin de jumatate de an in care am mancat tot ce am dorit (raw food style of course) , si ca de atunci mi-am mentinut acea greutate, racelile m-au ocolit, m-am simtit mult mai plina de energie, mai tanara si mai frumoasa… Hrana vie mi-a adus in cale oameni minunati de la care am invatat despre nutritie, feminitate, yoga, meditatie, reiki, refle…

Bombonele de susan

Ingrediente: 150g susan 1 lingurita coriandru 1 lingurita scortisoara 3 linguri miere Susanul si coriandrul se macina fin in rasnita de cafea, se rastoarna intr-un bol. Se adauga scortisoara si mierea si se amesteca bine. Se formeaza bombonele care se tavalesc prin susan si se mananca cu pofta :) 


Spaghete (sau alte forme) de dovlecei cu sos pesto

Ingrediente -4 dovlecei taiati julienne -4 cesti Pesto -2 cesti marinata din rosii uscate la soare -2 cesti ciuperci taiate felii -busuioc maruntit
Pesto: -200 ml ulei de masline -2 cesti Frunze busuioc -6 catei de usturoi -2 cesti seminte de fl. soarelui hidratate
Marinata din rosii uscate la soare.  -6 rosii -100 ml ulei de masline -4 rosii uscate la soare -2 catei de usturoi -1 lg miere, condimente
-
Se amesteca dovleceii taiati julienne cu ciupercile felii, sosul pesto si cu marinata de rosii.
Se decoreaza cu marinata si cu busuioc Pofta buna! :)